Se indlæg
Vietnam Portalen » Erhverv og arbejde i Vietnam » Andet erhvervsrelateret
 Udskriv debat
Dansk arbejdsdag gavner familielivet i Vietnam
Admin
Den danske fødevarevirksomhed Orana A/S har sløjfet de ansattes lange frokostpause på fabrikken i Vietnam. Der betyder kortere arbejdsuge og friweekender, der gavner familielivet for især de kvindelige medarbejdere.

Thuy Lieu har en arbejdsuge, der ikke ligner de flestes i Vietnam.

Den 32-årige kvinde, der er mor til treårige Zen, har de seneste otte år arbejdet i kvalitetsafdelingen på den danske fødevarevirksomhed Orana A/S’ fabrik i udkanten af hovedstaden, Ho Chi Minh City. Her møder Thuy Lieu ind tidligt om morgenen ligesom de fleste andre arbejdere i Vietnam.

Men når Thuy Lieu skal til frokost, brydes det traditionelle arbejdsskema.

Normalt er vietnamesernes middagspause på én til halvanden time. Men i 2008 ændrede Orana arbejdsuret, så de omkring 150 ansatte i dag har en halv times pause efter dansk forbillede.

Ændringen betyder, at fyraften nu typisk er klokken 16.00, og at der ikke skal arbejdes om lørdagen, som den traditionelle arbejdsuge i Vietnam også omfatter.

Den kortere arbejdsuge gør, at Oranas ansatte har langt bedre tid til at få arbejdet til at passe med familielivet, forklarer Thuy Lieu. Blandt andet kan hun nu nå at hente sin datter i børnehaven, der lukker klokken 16.30.

I starten skulle medarbejderne vænne sig til de nye forhold. Der var blandt andet nogle, som brokkede sig over, at de ikke længere kunne sove til middag. Men det ændrede sig hurtigt, da fordelene ved kortere arbejdsdage og fri lørdag og søndag gik op for dem, forklarer Mette Ring O’Donnell.

- De nye arbejdstider har betydet, at vi som virksomhed er blevet mere effektiv, men også at vi har fået mere glade og loyale medarbejdere, siger hun.

Læs nærmere på: DI
Med venlig hilsen

Admin @ Vietnam Portalen
www.vietnam-portalen.dk
 
Spring til debat: