Henning Becker er s...
 
Notifications
Clear all

Henning Becker er sovet ind. Han blev 78 år.

1 Indlæg
1 Brugere
0 Likes
465 Set ialt
Newsman
(@newsman)
Medlem
Tilmeldt: 3 år siden
Indlæg: 20
Topic starter  

Henning Becker er sovet ind. Han blev 78 år.

Henning Becker blev landskendt – og kendt langt ud over Danmarks grænser – for egenhændigt at iværksætte transporten af 204 børn fra Vietnam ud af det krigshærgede land i midten af 70erne. Børnene kom til Danmark og til et land, hvis myndigheder var alt andet end begejstret for initiativet. Og manden bag den utrolige beslutning var journalist Henning Becker. En kompromisløs personlighed, som ikke var bange for at tage kampene mod mennesker, som ikke altid var enige med ham. Men han var også et menneske med et stort bankende hjerte ikke mindst for børnene.

Henning Becker sov ind 30. december 2021 på Slagelse Sygehus efter kort tids indlæggelse. Han blev 78 år. 

Journalist og forfatter Helle Bertram har skrevet følgende mindeord:

Henning Becker var et usædvanligt menneske. Mange vil huske ham fra årene omkring 1975, hvor han som korrespondent i Vietnam reddede 204 børn ud af Saigon kort før byens kollaps og bragte dem til Danmark. Herefter fulgte år med konflikter med myndighederne, hvor Henning Becker kæmpede for at sikre børnenes fremtid i Danmark. Mange danskere støttede ”Becker-børnene”, der en overgang indlogerede sig på Livø og levede af private støtter. Der fulgte mange voldsomme oplevelser med, men livet igennem bevarede Henning Becker en nær kontakt til sin store ”familie”, hvoraf mange har skabt et godt liv i Danmark og bevaret kontakten til hinanden. Henning Becker gav aldrig slip på sit ansvar for de børn, han havde bragt til Danmark, og selv efter de var blevet voksne, trådte han til, når nogen var i problemer.

Til det sidste arbejdede han for at få sin historie skrevet ned, men han ville selv gøre det, og den store research krævede mere af ham, end han de sidste år selv kunne mønstre.

Læs nærmere på:

Newsman @ Vietnam Portalen
-----------------------------------------
Find også Vietnam Portalen på:
Facebook - Youtube


   
Citer
Del: